Thursday, April 29, 2010

~Perasaan~

salam,



Malam ni rasa nak tulis pasal perasaan lak tiba2 je dtg idea ni, "perasaan" ble sebut je pasal perasaan mgk apa yg lovely tulis ni ada lah mengikut pengalaman tp baru 25 thn je mgk org kata x byk benda yg leh dilalui tp sekurang2 nya idup yg lovely lalui sepanjang 25 thn ni byk cabaran dan duga tp tuhan adil ujian yg diberi hanya mengikut kemampuan seseorang tu.



Perasaan pd manusia ada perasaan yg mgk leh mendatangkan mcm2 perasaan ada sedey,suka dan kecewa.ble masa kt sedey mmg ramai yg tahu, ada gak yg tahu apa yg terkandung dlm ati dan setengah org kan meluahkan perasaan dgn pen dan kertas, ada gak yg pakai kaunseling atau jmp org yg kt percaya dan senang nk luah kan perasaan.perasaan sedey leh berlaku ble kt sorang2 terkenang benda yg kt penah lalui ataupun angkara seseorang yg m'buatkan kt sedey. Pada lovely kehilangan org kt sayang ada benda yg amat sedey.



Perasaan ni leh diibarat kan mcm pelangi sbbnya mcm benda yg kt lalui x sama dgn hari esok, kelmarin dan smlm, Ada benda yg kt leh igt smpi ble2 dan x kan lupakan tp ada benda yg kt lupakan utk kebahagian org lain. isH!! bahaya bermain dgn perasaan ada yg leh kt control ada yg terbawa smpi hanyut entah kemana.



Kegembiraan,suka dgn apa yg kt capai arini, kadang2 kegembira tu diseling seli dgn k'sedihan mgk arini kt gembira esok kt da berduka. Hidup ni mmg sukar dramal.Stgh2 org suka melihat kegembiraan org lain dan ada jugak yg cuba mghancurkan kegembiraan org lain.ada hari2 yg kt lalui kt x perasan kt myakiti ati org lain dr percakapan kt je leh myinggung perasaan org lain. tp pada lovely kegembiraan yg sukar dicari ganti ada la bersama keluarga yg tercinta syukur sgt ada family yg amat memahami perasaan ni kadang2 perasaan gembira ni elok dkongsi bersama agar benda yg kt lalui juga dredhai family..



Manusia perlu kecewa klu kt x belajar dr kekecewa mgk kt x setabah dan sekuat skrg, dr kecewa kt leh bina hidup baru,hadapi cabaran dgn tenang dan penuh semangat. Ble kt dgr je org rasa kecewa kt da rasa sedey dan marah gak dgn apa yg berlaku.ble kt kecewa ada yg lebih sesuai myepikan perasaan kecewa.Pada lovely kecewa ble x dpt kepercayaan org lain rasa cam x dhargai pun ada, tp tu kan smua pengalaman.





Ini la yg dikatakan ~Perasaan~, Ini hanya la coretan mengenai lovely, jgn simpan perasaan kecewa da sedey tu lama dlm diri kt sbb leh m'dtgkan kemarahan yg x diduga.Seelok2nya luah kan perasaan pd manusia @ benda yg kt rasa senang ble da melakukannya.

~lovely~

Thursday, April 15, 2010

~langkawi,kedaH~

a,salammualaikum,



Pagi ni teringat lak kisah g langkawi bln lepas, masih segar di ingatan ni.maklum la cuti pun byk leh la g cuti2 maLaysia. 3 hari 2 mlm, nak ke kedah nak keta hampir nk kena saman tp disbbkan ayat power pastu mgk tgk kitorg pun cun2 gak(kihkihkih),pastu naik bot ke pulau langkawi,bkn la kali pertama g langkawi tp kali pertama naik bot,pergi berempat so
happening byk2, dsana ktorg sewa keta sbb senang g mane2 ikt pilihan ati..hotel lak depan pantai adoi rasa kat jiwa tenang tgk pantai yg nyaman udara yg segar,wtk makan ikut turn blanja (panggilan BOS adalah utk sapa yg blanja makan), ada jer kan ktorg ni,mcm2 nama kuar.klu nak shopping pun leh jalan kaki sbb dekat jer nk g kedai2 kecik yg jual souvenir kat situ.
Cuaca masa kat langkawi tu mmg panas sgt,kulit pun gelap sikit pas balik dr langkawi,
pengalaman yg x dpt dlupakan g pulau dayang bunting, monyet lak lapar2 ble pengunjung dtg.
pulau dayang bunting gunung nya mmg macam bentuk sorang pompuan yg bunting.
pastu ikan keli nya suka geli ble kaki lovely dsentuh alamak rasa da ilang kaki sbelah,
ble ikan keli tu dtg sekali byk sungguh la gerun dan takut.x lupa gak tgk kawasan helang, dr awan tgk helang tu kecik kan tp ble di terbang di depan mata besar burung helang tu,akhir skali g pulau beras basah, mmg cantik pulau2 kat langkawi nak g ke tmpt tu kena naik bot pulau yg luas, pemandangan yg cantik, mind pun rasa relax ble ombak dtg rasa nak jatuh pun ada, pe lg mandi x dlupakan saat tu take photo utk kenangan time disana.aktiviti ari sabtu mmg best. pakaian pun smua da basah ,perut smua lapar ble dtg petang baru nak makan nasi.jadi x larat nk bawa perut yg kembung krn lewat makan. tp gagah kan diri sbb pasni nak g muzium mahsuri,
kisah2 mahsuri, kediaman, telaga yg air nya x penah kering, sejuk air tu tp kan airnya ada bau sikit.dlm tmpt tu ada yg berniaga.underwater world harga tiket da naik dulu g jugak so kali x masuk pun.

Hari ketiga kat langkawi g beli coklat, sbb ptg tu nak balik, kat sana coklat la yg paling murah.
nak pe rasa pun leh dapat.beli utk bulan2 pun x abis rasa nya coklat kat sana. jalan2 dekat town, makanan yg tdpt kat restoran pun sedap2.mmg rasa x nak balik pun ada, tp hutan kat situ tebal leh jmp mcm2 binatang salah satunya seekor ular yg dtangkap oleh pddk disana,size yg besar dan pjg.Singgah jap kat kabel car,tp lovely x naik pun rasa da bersumpah x kan naik lg. takut ble diup angin rasa x stabil je kabel car tu. gayat ble pandang kat bawah smua benda nmpk kecik.kawasan tu pun ada gak org berniaga. so senang nk shopping2.
Petang dlm kul 3 pm naik bot utk g ker pelabuhan. dlm bot tu tgk dvd citer indon cam best jer layan je la, akma mmg kaki tido spjg pejalanan asyik tido pantang dok mata nk lelap jer,aizan dia pun sama gak suka tido pastu keja nyer asyik ambik gambar candid yg mcm gaya ada,ini la percutian yg x dapat dilupakan sbb ni la kali pertama kami bercuti bersama.maklum la pas abis je study masing2 wat hal sdiri so ada ambik kesempatan yg ada utk g bercuti. sblm tu singgah pinang jap makan petang,
nak tgk pic2 yg dambil kat langkawitu leh tgk kat fb lovely ye,Ada peluang mgk kan ke sana lg, tp kat malaysia ni byk tmpt yg menarik yg blom lovely kunjungi lagi, so nak abis tawan one malaysia ni dulu baru g overseas. kadang 2 idup ini perlu utk kita release tension, nak happy tp biar la bertempat ye, jgn salah pilih tmpt.




~lovely~













































Bloggiee!!!

salam,

first time ada blog nie,wah! rasa mcm2 da nk tulis ni..:)
emm, utk p'mulaan kan lovely nk upgrade blog ni bg ramai yg t'tarik
nak ada blog sdiri,

mula2 rasa nk wat per ye, mgk x terer lg kot, take time utk nak faham blog ni
anyway, its not new for me..cuma x biasa jer..:)

byk lak idea mlm ni, adoii x tido ker aku mane ni smata2 nak upgrade bloggiee ni
sok keja lovely kena titon ni..

smpi sini dulu ye..nak intai2 dulu pe nak wa t dgn si bloggie ni

~lovely~