Thursday, April 29, 2010

~Perasaan~

salam,



Malam ni rasa nak tulis pasal perasaan lak tiba2 je dtg idea ni, "perasaan" ble sebut je pasal perasaan mgk apa yg lovely tulis ni ada lah mengikut pengalaman tp baru 25 thn je mgk org kata x byk benda yg leh dilalui tp sekurang2 nya idup yg lovely lalui sepanjang 25 thn ni byk cabaran dan duga tp tuhan adil ujian yg diberi hanya mengikut kemampuan seseorang tu.



Perasaan pd manusia ada perasaan yg mgk leh mendatangkan mcm2 perasaan ada sedey,suka dan kecewa.ble masa kt sedey mmg ramai yg tahu, ada gak yg tahu apa yg terkandung dlm ati dan setengah org kan meluahkan perasaan dgn pen dan kertas, ada gak yg pakai kaunseling atau jmp org yg kt percaya dan senang nk luah kan perasaan.perasaan sedey leh berlaku ble kt sorang2 terkenang benda yg kt penah lalui ataupun angkara seseorang yg m'buatkan kt sedey. Pada lovely kehilangan org kt sayang ada benda yg amat sedey.



Perasaan ni leh diibarat kan mcm pelangi sbbnya mcm benda yg kt lalui x sama dgn hari esok, kelmarin dan smlm, Ada benda yg kt leh igt smpi ble2 dan x kan lupakan tp ada benda yg kt lupakan utk kebahagian org lain. isH!! bahaya bermain dgn perasaan ada yg leh kt control ada yg terbawa smpi hanyut entah kemana.



Kegembiraan,suka dgn apa yg kt capai arini, kadang2 kegembira tu diseling seli dgn k'sedihan mgk arini kt gembira esok kt da berduka. Hidup ni mmg sukar dramal.Stgh2 org suka melihat kegembiraan org lain dan ada jugak yg cuba mghancurkan kegembiraan org lain.ada hari2 yg kt lalui kt x perasan kt myakiti ati org lain dr percakapan kt je leh myinggung perasaan org lain. tp pada lovely kegembiraan yg sukar dicari ganti ada la bersama keluarga yg tercinta syukur sgt ada family yg amat memahami perasaan ni kadang2 perasaan gembira ni elok dkongsi bersama agar benda yg kt lalui juga dredhai family..



Manusia perlu kecewa klu kt x belajar dr kekecewa mgk kt x setabah dan sekuat skrg, dr kecewa kt leh bina hidup baru,hadapi cabaran dgn tenang dan penuh semangat. Ble kt dgr je org rasa kecewa kt da rasa sedey dan marah gak dgn apa yg berlaku.ble kt kecewa ada yg lebih sesuai myepikan perasaan kecewa.Pada lovely kecewa ble x dpt kepercayaan org lain rasa cam x dhargai pun ada, tp tu kan smua pengalaman.





Ini la yg dikatakan ~Perasaan~, Ini hanya la coretan mengenai lovely, jgn simpan perasaan kecewa da sedey tu lama dlm diri kt sbb leh m'dtgkan kemarahan yg x diduga.Seelok2nya luah kan perasaan pd manusia @ benda yg kt rasa senang ble da melakukannya.

~lovely~

No comments:

Post a Comment