Sunday, December 30, 2012

NOUR AIN BEAUTY CARE





AS'SALAM SMUA MEREKA TELAH MENCUBA NOUR AIN DAN HASILNYA SGT MEMBERANGSANGKAN, IN SYAA ALLAH DGN NOUR AIN DAPAT MENGATASI MASALAH ANDA..PM/WHATAPSS/CALL 0173323635 DAPATKAN NOUR AIN DENGAN 5 BRG HANYA RM100 DAN FREE POS SERTA FREE GIFT..:)


Friday, December 28, 2012

PROMOSI DEC 2012 NOUR AIN

 As'salam smua..ada yg nk cuba NOUR AIN dengan pembelian RM106 termasuk pos aka diberikan 3pcs mask shiseido dan yang nak repeat order pun boleh tambah apa yg kurang..:)

Tuesday, December 11, 2012

NOUR AIN BEAUTY CARE DAN HARGA






NOUR AIN BEAUTY CARE 3 IN 1BEAUTY SOAP,UV FOUNDATION,NIGHT CREAM= RM52.00
 NOUR AIN NIGHT CREAM : RM40.00






NOUR AIN FACIAL TONER: RM30.00











NOUR AIN BEAUTY SOAP:RM14.00











NOUR AIN SERUM VIT-C: RM22.00

PRODUK NOUR AIN PROMOSI!!

 Assamualaikum smua,

PRODUK YG BERASASKAN HERBA DIYAKINI HALAL SERTA DILULUSKAN OLEH KKM..NOUR AIN JUGA ADALAH KOMBINASI MINYAK KELAPA DARA DAN MINYAK ZAITUN.BUATAN MALAYSIA.EDARAN ELSUHAZ (M) SDN BHD DARI KEDAH


Pada yg ingin mencuba nour ain beauty care dgn hanya 5 item NA(Nour Ain)  sperti:_
Beauty soap,
uv foundation,
night cream,
toner dan 
serum,

PROMOSI RM95.00 FREE POSTAGE

PM /CALL/WHATAPPS DI 017-3323635

ANDA JUGA BOLEH ISI KAT ORDER FORM NOUR AIN

JOM SERLAHKAN MUKA DGN NOUR AIN..:)


Sharing is Caring MINYAK ZAITUN


 Produk Nour Ain kombinasi minyak zaitun...:)


Minyak zaitun atau minyak Olive adalah minyak yang didapat dari buah zaitun (Olea europaea), pohon tradisional dari basin Mediterania. Minyak dapat digunakan untuk memasak, kosmetik, obat herbal, dan sabun, dan juga sebagai bahan bakar untuk lampu minyak. Minyak zaitun dianggap sebagai minyak yang sehat karena mengandung lemak tak jenuh yang tinggi (utamanya asam oleik dan polifenol).

Pakar kecantikan juga sepakat mengatakan bahawa minyak zaitun amat berguna untuk kecantikan. Vitamin E yang terkandung dalamnya dikatakan dapat meremajakan, menjaga kelembapan dan kekenyalan kulit. Kononnya Cleopatra, ratu Mesir purba yang jelita itu juga menggunakan minyak zaitun untuk menjaga kecantikannya. Jadi apa ditunggu lagi

Terdapat 3 jenis minyak zaitun:
  1. Extra Virgin Olive Oil
    Merupakan minyak zaitun paling murni dengan kadar keasidan 0.5-1 peratus. Warnanya kehijau-hijauan dan sesuai untuk dijadikan sos salad.
  2. Virgin Olive Oil
    Kandungan asidnya sekitar 4 peratus. Ia berwarna hijau kekuningan. Biasa digunakan sebagai campuran masakan atau hidangan tumisan.
  3. Olive Oil
    Minyak zaitun jenis ini mengandungi tahap keasidan melebihi 4 peratus. Berwarna kekuning-kuningan dan biasanya digunakan sebagal pengganti minyak untuk menggoreng dalam masakan Itali.


Sharing is Caring MINYAK KELAPA DARA

As'salam smua,

Sharing is  Caring ladiesss, Produk Nour Ain adalah campuran minyak kelapa....:)

Kajian-kajian dekad seterusnya telah mendapati antara khasiat minyak kelapa dara ialah:

  • meningkat dan memperbaiki sistem pertahanan badan
  • meningkat kadar metabolisma badan
  • anti virus, bakteria, kulat dan parasit yang semulajadi
  • anti oxida semulajadi
  • meningkat fungsi kelenjar tairoid
  • melindungi kesan sinaran ultra violet dalam cahaya matahari
  • tidak meningkatkan kepekatan atau platelet darah
  • meningkat penghadaman dan penyerapan khasiat makanan
  • berupaya menurunkan berat badan
  • meningkat pertumbuhan sel kulit, rambut dan badan manusia
  • membekal sumber tenaga dengan cepat
  • melembab dan melembutkan kulit
  • mengurangkan kesan penuaan dan kedutan pada kulit
  • mengurangkan kesan keracunan makanan
  • membakar dan mengurangkan kolesterol dalam badan
  • menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat
  • mengurangkan risiko dan kesan penyakit jantung
  • mengurangkan risiko dan kesan darah tinggi
  • mengurangkan risiko dan kesan kencing manis
  • mengurangkan risiko dan kesan demam
  • mengurangkan risiko dan kesan batuk biasa
  • mengurangkan risiko dan kesan batuk kering
  • mengurangkan risiko dan kesan selsema dan resdung
  • mengurangkan risiko dan kesan demam campak dan cacar air

Monday, December 10, 2012

PERCUTIAN KU

As'salam smua,
Ini adalah antara gambar saya, suami dan anak pergi bercuti dalam malaysia, antara2 tempat2nya seperti :-
  1. Gambar Pertama -Cameron Highland-Pahang
  2. Gambar Kedua-De Rhu,Family Day Felda-Pahang
  3. Gambar Ketiga-Genting Highland-Pahang
  4. Gambar Keempat-Taman Negara-Pahang

Sunday, December 9, 2012


Selamat Malam Blogger dan Kawan2 ,

Ada yang belum tido lagi ker? Cerita  malam ini untuk anak saya yang muhammad daniel khasyi sekarang berusia 1 tahun yang telah menyambut hari lahir,pejam dan celik je pantas betul masa berlalu, masih segar lagi ingatan saya sewaktu melahirkan khasyi ini alhamdulillah khasyi sekarang da pandai berjalan dan manja sangat..

Khasyi aktiviti hari-hari seperti biasa la, bangun paling cepat kul 8.00am paling lambat kul 11.00am
buka je mata gurau senda dulu dengan khasyi maklum la mood ok mmg best tak dengar la suaranya nangis, pastu buka tv citer kartun bagi mata dia buka besar sikit, sejam pastu baru ajak dia mandi sambil main air mmg suka betul dia main air kat bilik air, ah kalau nak tau khasyi ni memang suka biskut tiger tu la makanan pagi dia dan air suam, dia tak boleh nampak saya duduk di meja komputer mula la dia nangis2 manja nak belaian saya, sehari 2 kali tidur tengok pada tahap ngantuk mata dia, petang2 je bawa dia jalan2 kat luar rumah kadang2 tu ayah dia bawa naik moto jalan2 disekitar kawasan perumahan felda.

Khasyi doa dan harapan saya sebagai Ibu untuk dia semoga dia menjadi anak yang soleh,taat dan ingat orang tua..

Betul kata orang bila kita jadi ibu kita secara automatiknya kita akan mengasihi dan menyayangi anak kita sebagai mana ibu kita sekarang..so sayangi ibu kita dan jadi kan la dia idola dihati kita..:)

CARA PEMBELIAN:

CARA PEMBELIAN:

SILA PM DI FB MSG SEBELUM MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK, SEKIRANYA BERMINAT SILA ISI

BUTIRAN PERIBADI:-

  1. NAMA PENUH:
  2. ALAMAT:
  3. NOM: TELEFON:
  4. KUANTITI:
  5. NAMA PRODUK:


PROSES PEMBAYARAN MELALUI MAYBANK2U / CIMB
TRANSAKSI PEMBAYARAN MELALUI EMAIL/ HP NOM: erniyantinimokhtaruddin@yahoo.com.my / 017-3323635

SELEPAS PEMBAYARAN DIBUAT BARANG AKAN DIPOS MELALUI POS LAJU DAN TRACKING CODE AKAN DIBERIKAN

SELAMAT MENCUBA..:)

Saturday, December 8, 2012

FACEBOOK BADGE..

As'salam kawan2 blogger..:)

Info utk anda yang nak cuba produk NOUR AIN BEAUTY CARE, Anda boleh ada saya di FACEBOOK BADGE  senang kan nk cari..jom ramai2 like. sapa yg nk order boleh buat dari sekarang.

Produk Nour Ain Beauty Care ini kombinasi minyak kelapa dara dan minyak zaitun.

PRODUK NOUR AIN BEAUTY CARE TERDIRI DRPD"_

  1.  NOUR AIN BEAUTY SOAP        (60GM)       -  NOT 120503661K
  2. NOUR AIN UV +  FOUNDATION ( 10GM)      -  NOT 110903959K
  3. NOUR AIN NIGHT CREAM          (10GM)      -  NOT 120506492K
  4. NOUR AIN FACIAL TONER         (100ML)     -  NOT 120905482K
  5. NOUR AIN SERUM VIT-C           (10GM)       -  NOT 120503660K
  6. NOUR AIN MULTI V CREAM       (10GM)       -  NOT 120600653K
  7. NOUR AIN EXCLUSIVE 4 IN 1
  8. NOUR AIN BEAUTY SET 3 IN 1

SEMUA PRODUK NOUR AIN JUGA DILULUSKAN OLEH KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA DAN HALAL SERTA BUATAN MALAYSIA.KOMBINASI MINYAK KELAPA DARA DAN MINYAK ZAITUN

PRODUK INI JUGA DIJUAL SECARA SET DAN BERASINGAN

Wednesday, December 5, 2012

TESTIMONI NOUR AIN BEAUTY CARE
CALL / PM/ WHATAPPS/ 0173323635
FB :Erni Yantini

Monday, November 26, 2012

Produk NOUR AIN BEAUTY CARE







Pada yang masih mencari produk muka NOUR AIN adalah produk yang berasaskan herba diyakini HALAL dan diluluskan oleh KKM

Produk ini terdiri daripada beauty soap, uv foundation, night cream, toner dan serum vit-c harga yang berpatutan

Anda boleh  add di facebook saya Erni Yantini.Gunakan la tanpa was-was.. Produk ini tidak ada pengupasan kulit dan selamat digunakan oleh smua peringkat umur..:)

5 ITEM NOUR AIN BEAUTY CARE


PRODUK NOUR AIN BEAUTY CARE :_


BEAUTY SOAP

UV FOUNDATION

NIGHT CREAM

TONER

SERUM VIT C


ADD SAYA DI FB Erni Yantini

Wednesday, November 7, 2012

NOUR AIN BEAUTY CARE

ASSALAMMUALAIKUM.. Entry kali ni saya nak memperkenalkan produk tempatan NOUR AIN BEAUTY CARE produk yang berasaskan herba dan diyakini halal serta DILULUSKAN OLEH KKM..Saya adalah pengguna bg produk NOUR AIN ni memamg sangat selesa dan mudah dipakai.harganya pun berpatutan korang boleh beli dalam set atau pun satu2.. NOUR AIN ni saya da guna hampir 2 bulan ble nk kuar x perlu makeup tebal2 sebabnya krim UV sudah memadai utk tidak pakai bedak lagi.Memamg kulit muka saya sesuai dgn smua jenis produk setakat ni tp rasa amat sesuai ble sapu NOUR AIN ni dimuka..krim yg x berminyak dan yang paling penting krim ni tidak melekat di telekung apabila ambil kt solat.. NOUR AIN ni sekarang produk 3 in 1 ada SABUN MUKA, CREAM UV DAN NIGHT CREAM..sebagai sampingan TONER DAN SERUM VIT C.. Yang mana kulit muka nya masih lg maintain cantik jom pakai NOUR AIN ni bg lagi kulit putih dan jerawat kecil2 pun dia leh hapuskan serta hitam dibawah mata mmg mujarab sgt.. NOUR AIN ni mmg x ada kesan yg memudaratkan pengguna ye x perlu risau jika x gunakan ia selepas ni.. NOUR AIN ni pengasasnya wanita malaysia dimana tempat proses nya dikedah..jom la sokong buatan malaysia..dan kt sama2 m;jaga kulit bg licin,gebu dan hapuskan jerawat dmuka.. PM SAYA UTK KETERANGAN PRODUK NI DI FACEBOOK Erni Yantini SEKARANG MASIH ADA PROMOSI UTK PRODUK NI..:)

Wednesday, September 26, 2012

my boy suka wat muka mcm nir ble da boring so sweet.. Pautan pada catatan ini

Thursday, August 2, 2012

My lil khasyi

Assalammualaikum kepada pembaca bloggie.. Sudah lama lovely x update citer baru utk semua pembaca setia pd page nie..ada ke yg membaca blog nie..sudi2 la baca dan kongsi citer anda dgn saya ye..mane yg x add blog sy ni sila2 la add pada yg mengenali sy atau pun yg hendak mengenali sy dengan lebih dekat lg.. Ini gambar my hero nama Muhammad Daniel khasyi gabungan yang diberikan oleh sy dan ayahnya..Muhammad- Nama pangkal sebagai umat nabi; Daniel- Pahlawan dan Khasyi- adalah org yg kusyuk dlm solat.. last minute punya nama cari2 jumpa jugak..sudah genap 8 bulan anak sy sekarang cepatnya masa berlalu, sedar x sedar sy sudah beribu moment yg terindah dalam hidup apabila diserikan lg dgn kehadiran my lil khasyi. Sebagai surirumah saya dpertanggung jawabkan menjaga anak, korban dulu cita-cita demi anak tercinta.Anak sy sekarang makin lasak untuk belajar berjalan, so aktif.khasyi ni masih lg dlm cubaan utk memanjat apa saja benda yg ada dlm rumah ni..kadang2 kurang tidur saya dbuat dgn keletah si kecil ni. Nama mulanya nak panggil daniel tp my sis ckp skrg baby ramai nama daniel so tukar pggl khasyi agak pelik sikit tp mksd nama tu yg penting sebenar.time2 mcm ni khasyi sedang tidur so ibunya sibuk berblogie.ramadan tahun ni dgn suami dan khasyi. jangan x tahu time sahur pun khasyi sibuk bangun teman kan ibunya. pantang nak saya bergerak sikit dia mula tercari2 mgk aura ibu lebih sikit dari ayahnya.. Khasyi umur sebulan je da g jauh2 sebab ayahnya yg sibuk khusus nk bawa anak. Untung sungguh khasyi ni kan x sama macam ibu dan ayahnya dulu baby lg da kuarantin dirumah nk berjalan jauh kena tggu besar sikit. khasyi my lil son masa baby lg da ada lesung pipi ahakss tu pun kawan yg nmpk ibunya lgsung x perasan keistimewaan anak sdiri. sekarang masih ada lg lesung pipit ble dia senyum. Khasyi ni ramai da ty mata cepet macam anak cina, kadang2 sy bawa dikeluar berjalan dan dukung rasa segan sbbnya muka ibu x sama lgsung wana kulit lg la,mgk genetik tu yg membuatkan khasyi istimewa gabungan belah ibu dan ayahnya.syukur tuhan bg cukup sifat, My mom cakap khasyi ni payah nk senyum ble main ataupun buat cak cak. selalu kerutkan dahi dia buat muka pelik dia. Sampai sini dulu ye, suatu hari nanti ibu akan bg khasyi baca blog ni..:) W'ssalam.. gud nite