Thursday, August 2, 2012

My lil khasyi

Assalammualaikum kepada pembaca bloggie.. Sudah lama lovely x update citer baru utk semua pembaca setia pd page nie..ada ke yg membaca blog nie..sudi2 la baca dan kongsi citer anda dgn saya ye..mane yg x add blog sy ni sila2 la add pada yg mengenali sy atau pun yg hendak mengenali sy dengan lebih dekat lg.. Ini gambar my hero nama Muhammad Daniel khasyi gabungan yang diberikan oleh sy dan ayahnya..Muhammad- Nama pangkal sebagai umat nabi; Daniel- Pahlawan dan Khasyi- adalah org yg kusyuk dlm solat.. last minute punya nama cari2 jumpa jugak..sudah genap 8 bulan anak sy sekarang cepatnya masa berlalu, sedar x sedar sy sudah beribu moment yg terindah dalam hidup apabila diserikan lg dgn kehadiran my lil khasyi. Sebagai surirumah saya dpertanggung jawabkan menjaga anak, korban dulu cita-cita demi anak tercinta.Anak sy sekarang makin lasak untuk belajar berjalan, so aktif.khasyi ni masih lg dlm cubaan utk memanjat apa saja benda yg ada dlm rumah ni..kadang2 kurang tidur saya dbuat dgn keletah si kecil ni. Nama mulanya nak panggil daniel tp my sis ckp skrg baby ramai nama daniel so tukar pggl khasyi agak pelik sikit tp mksd nama tu yg penting sebenar.time2 mcm ni khasyi sedang tidur so ibunya sibuk berblogie.ramadan tahun ni dgn suami dan khasyi. jangan x tahu time sahur pun khasyi sibuk bangun teman kan ibunya. pantang nak saya bergerak sikit dia mula tercari2 mgk aura ibu lebih sikit dari ayahnya.. Khasyi umur sebulan je da g jauh2 sebab ayahnya yg sibuk khusus nk bawa anak. Untung sungguh khasyi ni kan x sama macam ibu dan ayahnya dulu baby lg da kuarantin dirumah nk berjalan jauh kena tggu besar sikit. khasyi my lil son masa baby lg da ada lesung pipi ahakss tu pun kawan yg nmpk ibunya lgsung x perasan keistimewaan anak sdiri. sekarang masih ada lg lesung pipit ble dia senyum. Khasyi ni ramai da ty mata cepet macam anak cina, kadang2 sy bawa dikeluar berjalan dan dukung rasa segan sbbnya muka ibu x sama lgsung wana kulit lg la,mgk genetik tu yg membuatkan khasyi istimewa gabungan belah ibu dan ayahnya.syukur tuhan bg cukup sifat, My mom cakap khasyi ni payah nk senyum ble main ataupun buat cak cak. selalu kerutkan dahi dia buat muka pelik dia. Sampai sini dulu ye, suatu hari nanti ibu akan bg khasyi baca blog ni..:) W'ssalam.. gud nite